اسیدها:
موادی ترش مزه که دارای عامل اسیدی یا یون هیدروژن ( H+) می باشند این مواد در اثر حل شدن در آب نیز یون هیدروژن را آزاد می کنند. اسید در زبان یونانی یعنی ترش.
اسیدها به دو دسته تقسیم می شوند:
خوراکی: نارنگی، پرتقال، نارنج، آلبالو، کیوی، سرکه، آبغوره، گوجه سبز، آسپیرین و همچنین مواد و میوه هایی که مزه ترشی دارند دارای اسید هستند.
صنعتی: در آزمایشگاه و صنعت استفاده می شوند. نام دیگر آن ها اسید های معدنی می باشد مانند جوهر نمک(اسید هیدروکلریک)- جوهر گوگرد(اسید سولفوریک)- جوهر شوره( اسید نیتریک).
نکته1: برخی از اسید های خوراکی دارای نام های دیگری هستند که از ترکیبات داخل آن گرفته شده است مانند: شیرترش یا اسید لاکتیک------ لیمو دارای اسید سیتریک---------- ویتامین ث یا اسید اسکوربیک
نکته 2: اسید های خوراکی اسیدهای ضعیفی هستند که توسط موجودات زنده( گیاهان، جانوران، قارچ ها و باکتری ها) ساخته می شوند.
نکته 3: اسیدهای صنعتی بسیار سوزاننده سمی می باشند و می توانند سبب آسیب دیدن و سوزش پوست و لباس ها می شود.
نکته 4: اسید های صنعتی را نباید بوئید یا چشید! چون سبب آسیب شدید دستگاه تنفس می شوند.
برچسب ها :
آموزش کوتاه علوم ششماسیدهاعلوم پایه ششمعلوم تجربی